Yaşam alanlarına kattığı şık ve modern görünümün yanı sıra sıcaklık hissiyle de beğeni kazanan laminant parke, dekorasyonu bütünleyen tasarımlarıyla adından söz ettiriyor. Geniş ürün yelpazesi ve müşteri memnuniyeti odaklı politikasıyla ev dekorasyonunda tercih edilen PeliEvde, sunduğu sorunsuz hizmetleri ile en çok tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Yaşam alanları ve ofislerde sağladığı samimi hava ile ön plana çıkan Peli Parke; renk desen ve doku zenginliği sunan birbirinden kaliteli laminant parke çeşitleri sayesinde hayalinizdeki dekorasyonu yapabilmenize fırsat tanıyor. Yenilikçi teknolojileri parkenin kendine özgü doğal yapısıyla birleştiren marka, ürün tasarımında kullandığı materyallerin kalitesi ve sağlam işçiliği sayesinde parkelerin uzun yıllar dayanıklılığını koruyabilmesini destekliyor.

Laminant Parke Nedir?

Farklı renk ve desenlere sahip kâğıt çeşitlerine reçine (formaldehit ve üre formaldehit) emdirilerek fırınlanıp kurutulması sonucu elde edilen kaplama ürüne laminant denir. Bu kaplama malzemesi 7-8 mm kalınlığa sahip yonga, HDF ya da MDF levhaların üzerine yapıştırılarak laminant parke meydana getirilir. Büyük tabakalar halinde üretilen laminant parkeler istek doğrultusunda kesilir ve kullanıma hazır hale getirilir. Laminant parke görüntü ve dayanıklılığını tamamlayan dört ana katmandan meydana gelir:

  • En alt katman kâğıt ya da melamin kaynaklı bir yapıdır ve parkenin zemine dengeli bir şekilde yerleşebilmesini sağlar. Aynı zamanda zemin kaynaklı rutubetin önlenmesinde önemli rol oynar.
  • HDF( yüksek yoğunluklu fiber levha) kullanılarak tasarlanan ikinci katman, laminant parkenin ana taşıyıcı katmanıdır ve suya dirençlidir.
  • Parkeye şık görünüm sağlayan katman ise dekoratif tabakadır. Laminant parkenin, farklı renk ve desenler kullanılarak ağaç dokusuna benzer bir görünüm kazanması sağlanır.
  • Laminant parkenin üst tabakasını koruyucu katman oluşturur. Bu katman parkenin dış etkilere karşı aşınmasını önlemeye yardımcı olur.

Tüm bu tabakalar birbirinin üstüne konur ve yüksek ısı, yoğun basınç altında bir bütün haline getirilir.

Lamine Parke Nedir?

Masif ahşap parke tabakalarının iki ya da üç katlı olacak şekilde birbirleriyle yapıştırılarak elde edilen levha lamine parke olarak adlandırılır. Parkenin en alt ve orta tabakasında genellikle düşük kaliteye sahip bir ağaç çeşidi ya da kontrplak kullanılır. Üst tabaka ise meşe, akçaağaç, merbau gibi dayanıklı ağaç türlerinden meydana gelen ve genel olarak 3.5 mm kalınlığa sahip levhadır. Son olarak yüzeyi cilalanarak ya da yağlanarak döşenmeye hazır hale getirilir.

Laminant Parke ile Lamine Parke Arasındaki Farklar Nelerdir?

Lamine ahşap parke döşeme işlemi için yüzeyin düz bir hale getirilmesi ve temizlenmesi gerekir. Aksi halde potluk yaratabilir. Laminant parke döşeme işlemi için yüzeylerin düzeltilmesine ya da cilalanmasına gerek yoktur.

  • Darbelere, çizilmeye, sıvı temizlik maddelerine, güneş ışınlarına, sigara yanıklarına ve aşınmaya karşı oldukça dayanıklı bir olan laminant parke; özellikle otel, alışveriş merkezi, banka, hastane gibi yoğun iş yerlerinde tercih edilir. Lamine parke aşınma ve çizilmeye karşı dayanıksızdır. Bu nedenle kullanırken her zaman dikkat edilmesi gerekir.
  • Montajı ve temizliği ile bakım ve onarımı oldukça kolay olan laminant parke, lamine parkeye oranla fiyat açısından da oldukça avantajlıdır.
  • Yaşam alanlarına ahşap parke döşendiğinde en önemli sorunlardan biri ortamın nem oranıdır. Nem oranı yüksek yazlık gibi mekânlarda lamine parkeye oranla nem direnci daha yüksek olan laminant parke tercih edilmesi önerilir.

Kullanım kolaylığı sağlayan özellikleri ile beğeni kazanan laminant parke yaşam alanlarına şık ve modern bir dokunuş getirir. Parke döşetmeye karar verdiğiniz alana konusunda uzman bir iç mimar eşliğinde keşif hizmeti sunan Peli Parke, parke yapılması düşünülen alanın gerçek ölçülerinin alınmasını sağlar. Böylece ev dekorasyonu ve ev araçlarının yerleşimi konusunda sıkıntıya düşmenizi önler. Sunduğu üst düzey parke döşeme hizmeti ile ön plana çıkan Peli Parke’den sadece sipariş vermeniz yeterli. Randevu verilen gün parke işlemlerinin tamamı sorunsuz bir şekilde yapılır ve aynı gün anahtar teslim edilir. Yaşam alanlarınıza estetik bir sıcaklık katmak için siz de PeliParke’nin sunduğu ayrıcalıklardan faydalanabilir, avantajlı ödeme seçenekleri ve uygun fiyatlarla evinizi baştan yaratabilirsiniz.