Ev dekorasyonu elbette zaman alan, farklı zorlukları olan ve pek çok detay içeren bir konudur. Tüm detayları titizlikle plânlamak ve kullanılacak malzemeleri özenle seçmek önem taşır. Duvar, mobilya, aksesuar ve zemin olmak üzere dört ana bölüme ayrılan dekorasyon birbirini etkileyeceği için alanı bütüncül görmek gerekir. Özellikle zemin için kullanılacak malzeme seçimi tüm alanın renk dengesini, aydınlatma ahengini ve fonunu etkilediğinden titizlikle tercih yapılmalıdır.

Zemin Dekorasyonunun Vazgeçilmezi: Laminant Parkeler

Herhangi bir alanın zemin dekorasyonu için ilk akla gelen unsur laminant parke seçeneğidir. Özellikle her alana, stile ve konsepte uygun olan laminant parke seçiminde kimi zaman PeliParke’nin Wood ve Loft serisi gibi doğal ahşap görünümlü parkeleri veya Elegance Large serisinde yer alan beton görünümlü modern laminant parkeler tercih edilebilir. Bununla birlikte ağaç kullanımını en aza indiren ve birkaç katmandan oluşan laminant parke, lamine parke çeşitlerinin aksine ekolojik bir yöntem olarak tanınır. Ayrıca istenilen renk, desen ve ölçüde üretilebilmesi büyük avantaj sunar. Böylece tarzınıza ve dekorasyonunuza en uygun renk ile dokuyu tercih edebilirsiniz.

Sert ve toz tutmayan yapısı sayesinde en kullanışlı zemin döşeme malzemelerinde olan laminant parkeler, uzun vadede mekânın etkileyici güzelliğini korumasıyla da dikkat çeker. Yaşam alanları dekore edilirken mobilya ve parke uyumu göz önüne alınsa da, aslında parkenin tüm ögelerle birlikte ahenk içinde olması doğal görünümü pekiştirir. Tüm dekoratif unsurlarla birlikte değerlendirildiğinde en büyük ögelerden biri olan mobilyalar göz önüne alınırsa, daha akıllıca seçim yapılabilir. Çünkü isabetli bir parke döşeme hem mekânı hem de mobilyayı ayrıcalıklı gösterir.

Mobilya ve Parke Uyumunda Pratik Seçimler

Ofis veya eviniz için parke seçimi yapacaksanız öncelikle dizayna, beklentilerinize ve mobilya seçimlerinize karar vermeniz gerekir. Özellikle alanda geniş yer kaplayacak olan mobilyaların renkleri, tasarım formları ve şekilleri parke seçiminde etkilidir. Örnek vermek gerekirse, mobilyalarınız açık renkli olacaksa, parke seçiminizi daha kontrast bir renkte yapabilirsiniz. Son zamanların sarı ve turuncu tonlarına uygun dinamik bir mobilya seçimini varsa, koyu renkli laminant parke seçebilirsiniz. Böylece hem mobilyalarınızın rengi ortaya çıkacak hem de genel görünüm dinamik bir hâle kavuşacaktır.

Desenli ve renkli kumaşlara sahip olan mobilyalar güncel dekorasyon trendleri arasındadır. Eğer evinizde veya ofisinizde mobilya gruplarını yenilemek istiyorsanız, parke seçiminizi de değiştirmeniz gerekebilir. Göz yorucu olmaması ve perspektif görünümü koruması adına gri, kül rengi ya da daha açık renkli minimalist parke seçimi yapabilirsiniz. Böylece hem mobilyalarınızı ön plâna çıkarabilir hem de alanın atmosferini retro bir görünüme sokarak görselliği pekiştirebilirsiniz.

Mutfak ve yemek odası gibi alanların zemininde laminant parke kullanmak görsel bakımdan kusursuzluk vadeder. Daha geniş ve ferah bir görünüm sunan bu alanlara derinlik kazandırmak için aydınlatma stilini güçlendirebilir, aynalarla derinlik kazandırabilirsiniz.

Pek çok iç mimar kolay temizlenebilir olması, uzun yıllar ekonomik şekilde kullanılması, ekolojik ve dayanıklı olması yanı sıra dekorasyonda anahtar unsurlardan sayılması sayesinde laminant parke kullanımına önem verir. Siz de mobilyalarınız ile en uygun ve tarzınıza hitap eden ev ve ofis tasarımı istiyorsanız, PeliEvde’nin satış hattında yer alan PeliParke ürünlerine göz atabilirsiniz. Eğer seçim yapmakta zorlandıysanız, iç mimar keşfi talep edebilirsiniz. Evinizdeki eşyaların yerleşimi, genel dekorasyonunuz ve tüm bunlarla uyumlu parke seçiminiz için ücretsiz iç mimar desteği de alabilirsiniz. Karar aşamanızdan sonra hiçbir şeye karışmadan belirtilen günde sadece anahtarınızı teslim alabilir, yenilenmiş ve kalitesi artmış yaşam alanınızın benzersiz dekorasyonunun keyfini çıkarabilirsiniz.